Jaka kasa dla małej gastronomii?
Opublikowane według Piotr D w Kasy fiskalne · 19 Lipiec 2020
Do końca roku 2020 pizzerie, bary, puby, kawiarnie i restauracje muszą zainstalować urządzenia fiskalne ONLINE.
Dla małej pizzerii, lodziarni czy kawiarni, która posiada klika stolików i nie chce prowadzić gospodarki magazynowej optymalnym rozwiązaniem będzie kasa fiskalna NEXT lub ONE z modułem gastronomicznym.
Na kasie można zaprogramować do 24 stolików i stworzyć menu na 5 panelach w postaci przycisków, co usprawnia pracę kelnerów. Po przyjęciu zamówienia na wybrany stolik drukuje się zamówienie dla kuchni. Gdy klient hce dodać następną potrawę do zamówienia wówczas dla kuchni drukuje się zamówienie tylko dodawanych potraw. Każdy rachunek możemy podzielić na ilość osób, wystawić fakturę którą drukujemy bezpośrednio na kasie. Dane klienta możemy pobrać z bazy GUS po podaniu NIP. Możemy również wystawioną fakturę wysłać mailem w postaci pdf-a.
Kasa umożliwia logowanie wszystkich kelnerów i każdy z nich prowadzi swoje rozliczenie. Po zakończeniu zmiany robi raport rozliczeniowy, który pokazuje ilość gotówki, przyjęte płatności kartą.
Kasy posiadaja raporty statystyczne sprzedaży, ilości i kwot paragonów oraz faktur.
Kasa NEXT nadaje się do każdej placówki gdzie wystawiana jest duża liczba paragonów - lodziarnie, pizzerie, kebaby. Kasa ONE przeznaczopna jest dla placówek o mniejszym ruchu, jest mniejsza niż NEXT. Zdjęcia obu kas - poniżej.
Moduł gastronomiczny jest bezpłatny do końca sierpnia dla nowych i posiadanych kas online NEXT i ONE.
Więcej informacji na stronie www.kasawgastronomii.pl - zapraszam.